CryptoKitties: een klassieke NFT-collectie

CRYPTOKITTIES

Er zijn in de afgelopen twee jaar ongekend veel nieuwe NFT-collecties uitgebracht. Het gaat om succesvolle projecten, maar ook om collecties die nooit echt onder de aandacht zijn gekomen van de investeerders. De CryptoKitties wisten wel veel succes te boeken, mede vanwege de leeftijd. Het is één van de oudste en succesvolste NFT-collecties aller tijden en je mag de collectie dan ook categoriseren als klassiek. Het unieke aan de CryptoKitties is dat de investeerder de NFT’s kan gaan verzamelen, maar ook ervoor kan kiezen om te gaan breeden. Die optie biedt de kans om nog meer inkomsten uit de NFT’s te halen.

Het feit dat er is gekozen voor een collectie met katten is totaal geen verrassing. De dieren zijn onwijs populair en komen regelmatig voorbij op het internet. De eerste kittens werden voor relatief lage bedragen verkocht, maar kennen tegenwoordig een waarde van enkele honderdduizenden euro’s. Hoewel de CryptoKitties al jaren bestaan, is het nog altijd een levendig en veelbelovend project. Hieronder vertellen wij meer over de CryptoKitties en de mogelijkheden die de NFT’s hebben te bieden.

Uitleg over CryptoKitties

Er staan op het internet onvoorstelbaar veel kattenfilmpjes en het is dan ook een populair huisdier. De makers van de collectie zagen dat ook en grepen de kans met beide handen aan. De CryptoKitties moesten de NFT-wereld eenvoudiger en toegankelijker maken voor de investeerders. Dat is goed gelukt, want de collectie is ongekend populair geworden. De non-fungible tokens zijn inmiddels zeer bekend. De CryptoKitties zijn een zogeheten ‘ERC721’. De meeste overige beschikbare NFT-collecties zijn eveneens gemaakt op het bekende netwerk van Ethereum.

De CryptoKitties beschikken over bepaalde kenmerken en sommige kenmerken zijn net wat unieker. Er moet gedacht worden aan de vacht van de kat, maar ook de kleur, de ogen en de mond. Dit is nog maar een kleine greep uit de elementen die een belangrijke rol spelen in de waardebepaling van een NFT. Overigens beschikken sommige CryptoKitties over een uniek element, zoals een hoorn of iets dergelijks. Hoe unieker de kenmerken, des te zeldzamer de NFT. Wij hoeven jullie niet te vertellen dat de zeldzaamheid een grote rol speelt in de waarde van de CryptoKitties.

Kruisingen van CryptoKitties

In het echte leven ontstaan er gekke kruisingen tussen bepaalde dieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de lijger, een kruising tussen een leeuw en een tijger. In de wereld van de CryptoKitties is er ook veel mogelijk op het gebied van mutaties. Bepaalde eigenschappen komen terug bij nieuwe CryptoKitties en die hoeven niet per definitie van de ouders te komen. Dat maakt het breeden ook nog veel spannender, want misschien komt er wel een zeer zeldzame NFT ter wereld.

Soorten CryptoKitties

De eigenschappen spelen een essentiële rol en het is dan ook handig om te weten dat er vier verschillende soorten CryptoKitties zijn uitgebracht. De soorten kitties zijn niet alleen belangrijk voor de waarde van de NFT, maar het kan ook een grot verschil maken op het gebied van het breeden.

Normal CryptoKitties

Allereerst zijn er de ‘normal’ CryptoKitties, oftewel de standaard katten. De katten zijn redelijk basic, maar zijn altijd leuk om in jouw portefeuille te hebben staan. Het zijn wel de katten die het minste geld opleveren.

Fancy CryptoKitties

Er zijn ook speciale versies van de CryptoKitties en die hebben de naam ‘fancy’ gekregen. Echter is er ook een minpunt, want je kan maar een beperkt aantal nieuwe kitties breeden. Daarnaast kan een Fancy Cryptokat alleen paren met een andere kat die over essentiële kenmerken beschikt. Desondanks is deze versie wel waardevoller dan de normale variant.

Exclusive CryptoKitties

De ‘exclusive’ CryptoKitties zijn ook weer wat waardevoller, aangezien er ook minder van de markt beschikbaar zijn. Daarnaast kunnen deze katten zich niet voortplanten, want de zeldzaamheid alleen maar ten goede komt. De exclusieve katten worden op speciale momenten uitgebracht en zijn erg populair bij de investeerders.

Special Edition CryptoKitties

De waardevolste katten zijn de ‘special edition’ CryptoKitties. Er zijn maar enkele van dit soort katten in omloop, waardoor de katten voor extreem hoge bedragen worden verkocht. Het is trouwens mogelijk om deze katten te laten paren met de normal CryptoKitties, dat is wel een pluspunt.

Waar kan ik CryptoKitties kopen?

De CryptoKitties zijn alom bekend en dan ook verkrijgbaar op de NFT-marktplaatsen. Zodra jij een kat hebt aangekocht, dan maak jij ook direct onderdeel uit van de zogeheten ‘Kittieclub’. Het is mogelijk om games te spelen met de NFT, iets wat steeds vaker het geval is binnen de NFT-wereld. Het leuke is dat er een ruime verscheidenheid aan katten beschikbaar is, waardoor je ook nog relatief goedkope kitties op de kop kan tikken. Daardoor is het ook een laagdrempelige collectie, die dus niet alleen voor de rijke investeerders geschikt is.

De goedkope CryptoKitties zijn echter nu niet zo waardevol en zullen dat in de toekomst hoogstwaarschijnlijk ook niet worden. Echter kunnen wij er ook compleet naast zitten. De tijd zal het leren en de keuze is aan de investeerder. Desondanks is het op het huidige moment wel een betaalbare manier om in aanraking te komen met de interessante en lucratieve wereld van de non-fungible tokens.

De CryptoKitties zijn op dit moment te verkrijgen op het bekende platform OpenSea. Dat is een wereldberoemde marktplaats voor NFT’s. De CryptoKitties kan jij kopen met Ethereum (ETH), je zal dus geen betalingen verrichten met euro’s of dollars. Het is noodzakelijk om een wallet aan te maken en de Ethereum aan te schaffen. Dat is tegenwoordig zeer eenvoudig dankzij de komst van de exchanges, zoals Binance, Bitvavo en Bitcoin Meester. Let op, er zal ook een zogeheten gas fee in rekening worden gebracht. Dat is eigenlijk gewoon de transactiekosten die voorbijkomen zodra iemand een aankoop verricht.

CryptoKitties breeden

Wij willen ook nog even de aandacht leggen op het breeden van CryptoKitties. Dat is een unieke manier om geld te verdienen aan de NFT’s. Vanzelfsprekend zal je wel de beschikking moeten hebben over een tweetal CryptoKitties, aangezien die met elkaar moeten gaan paren. Het breeden is niet gratis, maar wel een manier om nieuwe CryptoKitties te maken. Jij kan de kitties houden of te koop aanbieden op een NFT-marktplaats, zoals het bekende en betrouwbare OpenSea.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *